Регистрацията на Мартин Димитров като лидер на СДС се отлага.
Съдията от СГС Николай Маджаров си направи отвод, с което и днес делото не можа да тръгне.

Мотивът е, че по делото са били получени шест молби, с които се иска спиране на процеса. Предстои определяне на нов съдебен състав.  

Бившият главен секретар на СДС е подал две молби. Останалите подали молби са Пламен Юруков, Янко Велев, Иван Кънев и Николай Гацев.

Припомняме, ВКС отмени решението на състав на Софийски градски съд, с което първата инстанция отказа регистрация на Димитров и новото ръководство.
Върховните съдии обаче върнаха за ново гледане делото.

С днешния отвод на съдия Маджаров драмата в дясно остава с неясен край.

В края на миналата седмица бившият син лидер Пламен Юруков - който в момента, предвид ситуацията, е легален председател на партията, регистрира СДС за евровота.
Последва остра реакция от страна на Раковски 134, като Мартин Димитров дори заяви, че Юруков е използвал фалшификати, за да регистрира партията.

Последният ден за регистрация в ЦИК за изборите на 7 юни е 12 май - вторник.  

Дори днес съдът да беше излязъл с решение, регистрацията за изборите на дясната коалиция  (СДС и ДСБ) едва ли би могла да се осъществи.

Има законово определен срок, в който съдебното решение би могло да влезе в сила или да бъда обжалвано.

Малко след решението на съдията от централата на СДС разпространиха официално изявление, в което се казва, че е налице брутален натиск от страна на Ахмед Доган върху българския съд

Става ясно, че СДС ще сезира Европейската комисия, Европейската народна партия и посланиците на страните-членки на Европейския съюз за атаките срещу партията и демократично избраното й ръководство и ще настоява комисията по Правосъдие и вътрешен ред  да се произнесе по случая.

Синята партия призовава „почтените съдии да застанат на страната на правото, а не на политическата намеса, за да защитят авторитета на съда".

Случилото се днес показва, че натискът ще става все по-агресивен, което поставя под съмнение честността на предстоящите избори.
БСП и ДПС ще направят всичко възможно, за да не допуснат участие на СДС в изборите, изтъкват от Раковски 134.