41-годишната Мария Ваклинова, която пострада при вчерашното пропадане на асансьор в жилищен блок в София, е била временно събудена от медикаментозната кома и се е видяла с близките си. Това съобщи пред БНР директорът на УМБАЛ "Света Анна" д-р Димитър Димитров.

По думите на д-р Димитров състоянието на жената продължава  да бъде тежко. „Тя е в тежко състояние, събудихме жената, видя се с близките си и сега пак сме я поставили в медикаментозна кома поради тежкия шок в бял дроб, оттока на мозъка, тя има поредица от поли травми", обясни директорът на болницата.

По-рано днес той съобщи, че състоянието на пострадалата е стабилизирано, но все още има опасност за живота й. Тя е изкарала спокойно нощта след проведените тежки коремни операции през вчерашния ден.

Утре на пациентката й предстоят няколко интервенции. Едната е за стабилизация на гръбначния стълб и операция на глезена, който е счупен на много лошо място, обясни още Димитров.

Ще се проведе консилиум между неврохирурзите и ортопедите, заедно с екипа на реаниматорите. На него ще присъстват и близките на пациентката, които вече няколко пъти бяха при нас, за да се обсъди втората и третата операция, а именно стабилизацията на счупените прешлени, тъй като има опасност, ако не се извърши тази интервенция, да се получат по-тежки травми.", обясни д-р Димитров.