Повдигнаха обвинения на народните представители Гюнай Хасан Сефер и Митхат Мехмет Табаков от ДПС.

Двамата са привлечени към наказателна отговорност за документна измама в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

Обвиненията са за измама и престъпление по служба.

В съучастие с Росица Василева Милчева, чрез използването на документи с невярно съдържание двамата са получили без правно основание сумата от 373 723,87 лева от „Публични инвестиционни проекти" ЕАД.

На Митхат Мехмет Табаков е повдигнато обвинение и за още една документна измама в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

В периода от 01.11.2005 г. до 06.12.2005 г., в гр.Дулово, в съучастие като съизвършител със Зекир Дьонмез и Росица Василева Милчева, чрез използването на документи с невярно съдържание са получили без правно основание сумата 356 661,96 лева от „Публични инвестиционни проекти" ЕАД.

От извършените престъпления са се облагодетелствали фирмите „Булмекс" ЕООД на Зекир Дьонмез и „Гелиг" ЕООД на Гюнай Сефер, като Митхат Табаков и Росица Милчева са им предоставили тази възможност.

На обвиняемите Сефер и Табаков е взета мярка за неотклонение „подписка" и им е наложено ограничение за напускане пределите на страната.

Припомняме, преди време те сами се отказаха от депутатския си имунитет.