Китарата на Ангъс Йънг ще замени школския звънец в Хасково. Любими на тийнейджърите парчета ще слагат край на уроците в СОУ "Васил Левски".

С "Happy song" на Бони Ем започна междучасието вчера. Озвучаване е част от нововъведението в училището - музика да поставя началото и края на учебните часове, информира Haskovo.info.

Идеята е на ръководството на училището, а стойността на проекта е 5 000 лева", заяви директорът на школото Ангелина Георгиева. Тя бе категорична, че в съвременните училища трябва да има иновации.

Така се поддържа интереса на децата, а и през междучасията не скучаят. Това е реформа, която със сигурност намаля стреса сред децата, подчерта Георгиева. 

Сега парчетата, които огласят класните стаи и коридорите в училището, избира библиотекарят. Много скоро обаче това ще е дело на учениците, сред чиито любимци са Лейди Гага и фолклорните изпълнители.

Те бяха категорични, че смяната на школския звънец с музика е добра идея и признаха, че през междучасията дори танцуват и имитират танците от 80-те.