В рамките на няколко месеца за втори път родните рок фенове доказаха, че не са забравили и все още ценят българските музиканти. След концертът "Веднъж и завинаги", който се проведе през май с участието на Контрол, Хиподил и група Ревю, снощи Милена Славова успя да препълни столичната зала "Универсиада". Билети на входа нямаше, а "заличката" едва побираше стеклата се тълпа.

Поводът бе юбилеят на българската рок дама - 25 години на сцена. Концертът бе открит точно в 19 часа от група Атлас, които разпяха феновете с хитове като "Кукла". Минути по-късно на тяхно място вече забиваха родните пънкари Холера, които зарадваха почитателите с класики като "Няма мама" и "Плод и зеленчук". След тях чухме няколко парчета на Обратен Ефект и Конкурент преди самата Милена да се появи.

Култовата рок певица изпя няколко самостоятелни парчета преди да започне сета й с група Ревю. Публиката бе тотално трогната от парчета като "Шарената сянка", "Закуска", "Директор на Водопад" и др. Самият Кирил Маричков се качи на сцената, за да изпълнят заедно "200". Милена не пропусна и да спомене защо е застанала зад анти-СПИН кампанията и да предупреди какви опасности крие непредпазливостта.

Дойде време и за малко разтърсващ рок от Б.Т.Р., които раздвижиха публиката за появата на Ахат и "Черната овца". За да поукроти надигналите се страсти в залата Милена предупреди, че е дошло време за акустичния сет за вечерта. Сред нежните балади, които се чуха бяха "Робърт", "Истина" както и невероятно изпълнен кавър на "Stop" на Сам Браун.

Разбира се вечерта не можеше да мине и без появата на Фънки с група Ера. Самият той бе доста атрактивно облече в нощница и черен грим по очите. Не закъсня и моментът, в който прозвуча емблематичната "Неам нерви", изсвирена в компанията на Васко Кръпката, който заби със своя бенд, а публиката се дереше с цяло гърло: "Няма бира, а сърцето ми направо спира". Явно наистина не е имало достатъчно бира в залата, след като толкова много хора бяха способни да викат едновременно.

Секунди по-късно сцената потъна в мрак, а на нея единствено седеше маса със запалена свещ на нея. Мнозина познаха какво се случва и това бе специално шоу подготвено от Милена за изпълнението на "Нищото". Певицата излезе в загадъчен и страховит костюм на призрак, а ефектите и сценичното и поведение направо ни пренесоха в друг, мистичен свят.

Но динамиката на концерта не ни остави дълго в това състояние, защото завръщането в реалността бе не с кой друг, а с жизнерадостните Уикеда. Цяла изненада бе когато на сцената се качи Кольо Гилъна и заедно с Ерол и компания забиха "Най-щастливия ден" последвана от "А ние двамата с Боби пием кафе".

Секунди по-късно Милена вече бе отново пред нас като обяви най-новия й съвместен проект заедно с Уикеда "Бъркотия". Парчето звучеше доста мелодично и се хареса на голяма част от присъстващите. Миг по-късно вече слушахме още едно ново парче, този път изсвирено в компанията на Нуфри от Panican Whyasker.

Финалната част на купона дойде с изпълнението на "Чворолино" и "Куклата Мици", най-новите хитове на Милена, прерастнали неусетно в родни рок класики като "Ха-ха", "Охолен живот" и др. За бис феновете имаха честта да чуят отново нежната "Истина", което и сложи край на грандиозния концерт.

През близо 5-часовия концерт и фенове и музиканти се връщаха назад в годините от социализма. Чуха се много истории, разказаха се много спомени и бяха почетени много хора, които вече не са сред нас, но приноса им ще бъде запомнен завинаги. Е, за пореден път доказахме, че български рок има, винаги ще има и както отбеляза самата Милена, дори и нас да ни няма вече, той ще живее с поколенията.