skypeСело Мрамор се оказа новатор в местното самоуправление. Кметицата на селото Даниела Милчева управлява селото от САЩ по Скайп, използвайки видеовръзка. Тя прекарва месеци зад Океана, където работи нейният син. От време на време Милчева се завръща в с. Мрамор, за да се убеди лично как стоят нещата в селото.

Временно със заповед на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова секретарката Иванка Симова се е нагърбила с отговорностите на кметската работа. Жителите на с. Мрамор се притесняват, че управата е „на автопилот". Това лято за 20 дни, пак със заповед на Йорданка Фандъкова, кмет им е бил кметът на съседното село Волуяк.

Пред жителите на село Мрамор стоят редица нерешени проблеми, с които няма кой да се нагърби. Има идея сградата на здравната служба на селото да се превърне в детска ясла, а самата служба да се премести в битовия комбинат на селото. Предложението е на 30 майки от село Мрамор.

Здравните служители са подготвили подписка, с която искат ясно да им бъде казано ще ги местят, или не. Жителите на селото, от своя страна, се притесняват да не останат без лекари.

Д-р Бозова, един от лекарите в селото, обясни, че един ден двама представители на община „Връбница" отишли при нея и й казали, че има идея здравната служба да стане детска градина. Те дори разходили Бозова из сградата, за да й покажат кое как ще бъде преустроено. Представителите на общината си позволили да обвинят лекарите в службата за това, че не са ремонтирали покрива.

Димитринка Лазарова, зам.-кмет на район „Връбница", успокои жителите на с. Мрамор, че в момента се правят изчисления колко ще струва ремонтът на битовия комбинат, за да се премести здравната служба там. Тя категорично заяви на д-р Бозова, че лекарите, освен да се грижат за здравето на жителите на с. Мрамор, имат и задължението да ремонтират сградата и да поддържат зелените площи около лечебницата.

Жителите на с. Мрамор имат и сериозен проблем с безстопанствените кучета. Веднъж жена от селото била нападната от глутница песове. Обадила се на тел. 112 за съдействие и обяснила на служителката, че я хапят кучета. От там й отговорили: „Спокойно, госпожо, те са кастрирани". Жената посочила, че помиярите я хапят в момента на разговора...