„Ал Кайда в ислямски Магреб" в Северна Африка призова мюсюлманите да атакуват американски посолства и да убиват американски посланици в ислямски страни във връзка с антиислямския филм, съобщава мониторинговата група IntelCenter, цитирана от „Франс прес".

Призоваваме ислямските младежи да последват лъвовете от Бенгази като свалят американските знамена от всичките им посолства в нашите столици", заявяват от „Ал Кайда в ислямски Магреб", според IntelCenter.

Терористичната организация призова хората да изгарят техните знамена, да щурмуват дипломатическите мисии, да убиват американски посланици и представители, или да ги гонят от „нашите земи".

Припомняме, миналата седмица загина американският посланик в Либия и други трима американци при атака на консулството на САЩ в Бенгази. През последните дни се проведоха редица протести и сблъсъци в мюсюлманския свят заради любителско видео, което показва пророка Мохамед в лоша светлина.

Според американски представител екстремистите са използвали демонстрацията в Бенгази като „претекст" за атаката срещу американските интереси.