Председателят на вътрешната парламентарна комисия генерал Атанас Атанасов е притеснен от сваления руски самолет от турските власти.

Според реформатора трябва да се види кой държи „клечката от кибрита".

Съществуват рискове за България, защото сме съвсем близо до епицентъра на тази ситуация, коментира генерал Атанас Атанасов в кулоарите на НС.

„Много внимателно трябвало да се подходи. Трябва да се изясни, международно разследване трябва да се направи, да се изясни как точно се е случило това, за да може да се предотврати ескалация на напрежението", смята реформаторът.

От БСП искат разследване на инцидента със сваления от Турция руски самолет. Не мога да ви кажа дали е провокация, каза бившият военен министър Ангел Найденов в кулоарите на Народното събрание. По думите му случаят е много сериозен.

Този инцидент, според Найденов, щял да засили напрежението между двете държави. Големият въпрос е много бързо да бъде проведено разследване, което да установи какво точно се е случило, как е свален и къде е свален руският самолет, подчерта червеният депутат. Това щяло да даде отговорите на много въпроси.