От ГЕРБ са доволни, че кабинетът е приел идеята им за увеличаване на обезщетение за гледане на дете от 1 до 2 години да се увеличи на 310 лева от 1 юли, както предложиха от партията на Бойко Борисов.

"Удовлетворени сме, че на първото заседание на Министерски съвет се прие нашето предложение за увеличаване на обезщетението за гледане на дете от 1 до 2-годишна възраст, от 240 на 310 лева от 1 юли, както предложихме ние от ПГ на ГЕРБ", коментира на брифинг в НС Светлана Ангелова.

Тя припомни, че социалистите са искали това увеличение да стане от 1 октомври. "Явно, че програмното правителство на Орешарски започва да изпълнява социалните обещания и социалната програма на ГЕРБ, за което много се радваме", изтъкна тя.

Според ГЕРБ това е станало след вчерашната пресконференция на червения Янаки Стоилов, който вчера настоял това да стане от 1 юли.

„Надявам се, че занапред от Коалиция за България и техните партньори от ДПС и "Атака" ще изпълняват нашата социална програма, както ние предлагаме", иска Светлана Ангелова.
Димитър Главчев обаче иска цялата програма на партията му да се изпълни. „Това имаме предвид, когато казваме, че ще бъдем конструктивна опозиция", смята той. Когато се изпълнява програмата на ГЕРБ ние ще подкрепяме колегите, които са в момента мнозинство, увери Главчев.