Шоу с огнени факли събра около 150 души на поредния антиправителствен протест. Студенти и граждани блокираха кръстовището пред Ректората на Софийския университет.

Няколко души жонглираха с огнени факли. На тазвечершните плакатите пише „Кой предложи Пеевски", „Оставка", „Окупация", „България може да се спаси само с лустрация" и „Държавата Русия срещу българския и руския народ", съобщава бТВ.

По-рано случаен минувач влезе в пререкание с протестиращите, но не се стигна до ексцесии и намеса на органите на реда. Към недоволните граждани се присъединиха 10 студента, които излязоха от сградата на ректората, носейки плакат с надпис „Ранобудните студенти".

В Софийския университет студентите разказаха пред БНТ, че са получили от ректора проф. Иван Илчев ограничен списък със служители от администрацията, които да пропускат. Самите служители, обаче, не бяха уведомени и сутринта се стигна до леко напрежение на входа. Все пак студентите пропуснаха всички работещи в администрацията, след като записаха имената на тези, които не фигурираха в списъка на ръководството.

Някои от младежите коментираха, че сред служителите с ограничен достъп има такива, които са се подписали в подкрепа на протестиращите студенти.