Донорска ситуация е била в риск след катастрофата при Витиня. Животоспасяващи трансплантации висяха на косъм заради инцидента.

Близките на мъж в мозъчна смърт взеха благородното решение да дарят органите му. Военните също се включили в операцията.

Като шофьор в Спешна помощ Пламен Славков е попадал в много ситуации. Но преживяното вчера едва ли ще забрави някога. Той трябвало да закара кръвни проби до Велико Търново за донорска ситуация.

По пътя за старата столица шофьорът стига до тунела Витиня и така се озовава на път без изход. Полицията му помага да се измъкне от капана. Изпратени са коли, които са го извели по горски път, за да може да продължи. След като мисията на Пламен завършва успешно, започва следващата- на лекари и военни.

Военен самолет "Спартан" се отправя към Горна Оряховица. След като експлантацията на органите във великотърновската болница приключва, медиците се качват на борда. До София трябва да бъдат транспортирани черен дроб и бъбреци. След около 40 минути военният самолет каца на летище Враждебна.  Две от линейките поемат към правителствена болница, където трябва да бъдат направени бъбречните трансплантации. Другите две линейки тръгват към Военномедицинска академия.

Лекари от военна болница трансплантираха черния дроб на 53-годишен мъж. Пациентът е в добро състояние след операцията. Бъбречните трансплантации се правят в  Правителствена болница.