Фирма "Гранити", чиито собственик е в неизвестност вече четвърти ден, от днес е с нов управител. Контрола на дружеството поема временно Ангел Христев, който е дългогодишен съдружник на изчезналия Стоян Стоянов.

В отворено писмо до медиите се казва, че до момента никой не се е свързал с Ангел Христев за евентуален откуп за съдружника му Стоян Стоянов.
Последният разговор между тях двамата е бил на 6 март в 20.17 часа. Двамата са коментирали обичайни въпроси около общия им бизнес.

„Временно изпълняващият длъжността управител на „Гранити", както и всички негови колеги изразяват своето дълбоко безпокойство от изчезването на инж. Стоян Стоянов и липсата на всякаква информация за него вече повече от три денонощия", пише още в писмото.

Христов е инженер физик и още от самото основаване на "Гранити" през 2003 година работи за компанията.

Стоян Стоянов е единствения настойник на осемгодишното си дете и никога не би допуснал да остави в безпокойство и неведение близките си.

От Бургаската полиция отказват информация за операцията по издирването му, за да не се навреди на следствените действия.

Сред версиите, които се коментират са конфликтните отношения между Стоянов и бившия съпруг на приятелката му Мария - Тодор Стамов, известен като Малкотърновския.

Фирма „Гранити", която Стоянов управлява е един от най-големите данъкоплатци в региона. За 2007 година дружеството е изплатило налози в размер на 780 хил. лева. "Гранити" е най-мащабния доставчик на материали за строителството по цялото южно Черноморие.

Миналото лято нейни складове изгоряха до основи. Тогава изгоря стоката в помещенията, но Стоянов получи застраховка от 2 мил. лева. Разследването доказа, че пожарът е тръгнал по непредпазливост от съседни складови помещения. През последните месеци фирмата получи приз за най-динамично развиваща се компания.

Междувременно стана ясно, че в деня на отвличането бургаският бизнесмен Стоян Стоянов е имал дело за пожара във фирмата му, предаде Дарик. 
Обвиняем по делото е Николай Георгиев Георгиев - един от собствениците на фирмата "Магнис".
Стоян Стоянов е основен свидетел на обвинението и граждански ищец.