Около 200 членове и симпатизанти на ВМРО и Атака маршируваха из уличките на кв. „Надежда" повече от час, скандирайки „За България - свобода или смърт", „За българските национални герои - Ура!", „На бой за народа свой".

Те развяваха партийните знамена. Много от протестиращите носеха и запалени факли. Надежда изглеждаше безлюдна.

Шествието, организирано от ВМРО срещу безнаказаната циганска престъпност, се предвождаше от гайдар, следван от младежи, носещи портрета на Левски и плакат с надпис „Единство и сила".
Протестиращите бяха опънали дълъг черен транспарант, на който пишеше „Държавата гние, проблемът сте вие".

Не искаме дегенератите от Крушари да се подиграват с нашите герои", заяви Ангел Джамбазки от ВМРО. Той обяви, че протестиращите искат доброволни отряди.
„Това е нашата държава и ние ще я браним. Борбата ни продължава. Накрая победата ще е наша, защото каузата ни е справедлива", добави той.

 

Циганските гласове са най-лесни за пазаруване. Плащаш на няколко тартора, които имат поне 1 метър дебели криминални досиета, и им обясняваш как може да им се размине за пореден път, ако осигурят необходимия брой гласове, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той уточни, че другият вариант е да се платят по 10-20 лв. на обикновените цигани.

Красимир Каракачанов обясни, че тези методи се прилагат от всяка управляваща партия.

Българските политици трябва да решават проблемите на обикновения човек, а не собствените си икономически проблеми. Нормалните българи го виждат и ще го върнат на изборите, предупреди лидерът на ВМРО.

 

Нашият протест е срещу безнаказаната циганска престъпност. Срещу това, че хиляди градчета и села държавната власт е изоставила българите на произвола на съдбата и милостта на вилнеещите банди, заяви Ангел Джамбазки от ВМРО.

Протестираме срещу това да ни казват, че една част от нашите съграждани от древен индийски произход имат повече човешки права, защото са се родили такива, добави Ангел Джамбазки. Той добави, че те имат задължения на 1-во място да работят и да бъдат почтени граждани.

Ангел Джамбазки не пропусна да отбележи, че протестът им е и срещу това в Пазарджик свободно да шестват мюсюлмански секти в циганската махала и срещу това дегенерати да се гаврят с портретите на национални герои.

Маршът съвпадна и с появата на скандалната снимка, на която трима цигани се гаврят с портрети на български национални светини.

Междувременно стана ясно и кои са трите момчета от снимката.
Те са ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски" в Добрич.
Снимката направили на автоматичен режим с мобилен телефон преди началото на час по история, а в кабинета нямало други хора. Не е ясно как е попаднала в глобалната мрежа.