Коалицията между НДСВ и партията на Касим Дал „Народна партия „Свобода и достойнстово" вече е факт, след като се регистрира в ЦИК под номер 1 за участие в изборите на 12 май. Името й е КОАЛИЦИЯ ЦЕНТЪР - СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВО.

Преди повече от година НДСВ заяви, че ще търси съюзници, защото страната е в трудна ситуация и трябва да се работи за излизане от кризата, трябва да се работи за промяна на социалния статус на хората, каза председателят на жълтите Христина Христова.

По думите й принципен съюзник НДСВ намерило в партията на Касим Дал (остри опоненти на бившия съюзник на НДСВ - ДПС, б.р.).

Основната дума в заглавието на партията „Свобода", както изтъкна Христова е основна дума в либералния речник, а НДСВ е либерална партия.
На България и българите им трябва свобода от корупция, свобода от бедност, свобода от монополи свобода на семейството, на индивида, на бизнеса, свобода на институциите да спазват законите, смята Христина Христова.

Засега не е ясно дали жълтата партия ще влезе в следизборна коалиция, ако спечели изборите и с кого.

Лидерът на НПСД Корман Исмаилов обясни от своя страна, че в партията му днес приключват номинациите за депутатските листи. Той е убеден, че листата на коалицията им с НДСВ ще бъде представена от най-достойните хора.

Най-вероятно Исмаилов ще води в Кърджали. Христина Христова пък най-вероятно ще поведе листата в 23 МИР в София и Враца, но и в НДСВ още текат номинации.

Предполага се, че двете формации са искали да привлекат и коалицията от партии около СДС, но от синята централа днес уточниха, че по врене на разговорите те само са пожелали успех на НДСВ