Не са установени действия или бездействие от страна на лекаря при раждането на бебетата, които да противоречат с правилата на добрата медицинска практика.

Това се посочва в петорната медицинска експертиза, назначена за изясняване на случая с две от починалите бебета в областната болница в Пазарджик.

В приключилото досъдебно производство няма обвиняемо лице - лекарят, по време на чието дежурство са станали двата инцидента - д-р Симеон Атев, не е привлечен като обвиняем. Малко след началото на разследването той подаде оставка.

От прокуратурата поясниха, че след като наблюдаващият прокурор получи събраните материали по досъдебното производство, ще прецени дали да прекрати производството или да го продължи.

Припомняме, разследването започна след като през месец юни четири бебета починаха в рамките на няколко дни в пазарджишката областна болница. При единия от случаите бебето беше мъртвородено, второто дете се роди с малформации, а за смъртта на останалите две бебета беше сезирана Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Проверка беше направена и от Български лекарски съюз.