Управляващите водят политика на геноцид и това скоро ще предизвика сериозни сътресения, предупреди заместник-председателят на СДС доктор Иван Колчаков.

Той конкретизира, че СДС замисля догодина да поиска вот на недоверие на правителството, тъй като водената от него политика води до провал в здравеопазването.

Илюстрация за това е и бюджетът за 2007 година.

Министърът на здравеопазването се съгласи на 4.3% от БВП за здравеопазване, което е най-ниският процент за цяла Европа.

За сравнение Колчаков посочи, че Албания отделя 6.5% от БВП за здравеопазване, Македония и Сърбия също отделят повече, отколкото България.

Здравеопазването е последната грижа на управляващите у нас. Няма друга държава като България с такова отношение към здравеопазването и човешкия живот, изтъкна Колчаков.

Най-големият проблем, подчерта той, е че човекът в България е оставен насаме с болестта.

Това е нехуманно, несолидарно управление, което прави див капитализъм, прави големи капитали, огромни групировки и обръчи, добави Колчаков.

Според него въпросът не е до оставката на министъра на здравеопазването, а във водената политика.

Министърът, както обясни Колчаков, е заложник на една политика, при която е разпънат между неговата лекарска нравственост и политическата лоялност и той избра политическата лоялност.

Колчаков припомни, че България е в тежка демографска криза, че хората са принудени да правят големи разходи за здравеопазване и че има черен пазар.

Затова ние не само предупреждаваме, но и се борим, каза Иван Колчаков.

Той допълни, че когато бюджета се дебатира, опозицията разполага само с 10% от времето.

Същото е и при вот на недоверие - 90% от времето е на управляващите. Това е 90% тодорживковска България, заключи Колчаков.