Последователно в Софийска градска прокуратура се явиха двете следователки - Зоя Иванова и Татяна Шарланджиева, замесени в скандала с шефа на НСлС, както и бившият вче зам.-министър на икономиката Корнелия Нинова. 

Те бяха извикани във връзка с медийния скандал, в който са замесени министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, директорът на Национална следствена служба Ангел Александров и двете следователки от Националната следствена служба - Зоя Иванова и Татяна Шарланджиева.

Нинова първоначално се яви първа в Съдебната палата - явно объркала часа - 15.30, в който трябва да е в прокуратурата.

Пред чакащите журналисти Нинова коментира, че има доказателства, че шефът на НСлС Александров я е изнудвал.
Тя посочи обаче, че ще ги представи по време на днешния си разговор със заместник градския прокурор Трифонова.

"Случаят излезе извън рамките на правото, не се търсеше истината и се опитваше да се манипулира процесът", заяви още бившата заместничка на Овчаров.

Във връзка с твърденията на следовател № 1, че е искала от него тайнствени снимки от Боровец, Нинова коментира, че няма от какво да се притеснява - не е била в Боровец и най-вероятно такива фотоси изобщо не съществуват.

Последно
С идването на експерти от ЕК имаме за цел да докажем, че случаят „Овчаров-Александров" ще бъде решен и ще се намери главният виновник
                 Румен Петков

Ексзам.-министърът обясни, че познава бизнесмена Красимир Георгиев (шеф на фирма Фронтиер) от 8 месеца.
Бяхме в делегация в чужбина придружена от бизнес група. Там съм се виждала с Красимир Георгиев, посочи Корнелия Нинова.

Близо три часа при прокурора стоя следователят от Националното следствие Зоя Иванова.
Казах моята истина, бе лаконична тя пред журналистите и отказа повече коментари.

От своя страна Шарланджиева уточни преди да влезе при прокурора, че в момента има проверка за нейната работа като следовател.
Аз мисля, че съм направила всичко, което ми бе разпоредено от наблюдаващия прокурор, допълни следователката.

На реплика на журналисти, свързана с твърдението на следовател номер едно Ангел Александров, че от нея е изтичала информацията, от разследвания на „Топлофикация" и „Булгартабак", Шарланджиева заяви, че Александров, когато твърди такива неща, би следвало да има факти, върху които да прави такива изводи.

Тя определи информацията, свързана със скандала, появила се в средствата за масова информация, като недопустима и престъпление според НПК, тъй като са разкрити неща, представляващи класифицирана информация, допълни Татяна Шарланджиева.