Две нови експертизи отложиха за догодина присъдата за убийството на студента Стоян Балтов.

Очакваше на днешното заседание да започнат пледоариите на страните.

Това обаче не стана, след като съдия Петя Крънчева назначи допълнителна съдебно-психиатрична-психологическа експертиза на подсъдимия Светлозар Стоилов. Специалистите трябва да установят дали той има повишена агресивност.

Съдия Крънчева назначи и допълнителна съдебно-медицинска експертиза на същия подсъдим. Вещите лица имат по 30 дни да изготвят двете експертизи.

В началото на заседанието пропадна и разпита на свидетеля Даниел Иванов. Той не се яви в съдебна зала, тъй като е нередовно призоваван. Съдът предложи неговите показания, дадени в хода на досъдебното производство да бъдат прочетени.

Защитата обаче остро възрази на това искане. В крайна сметка показанията не бяха прочетени.

Така тримата подсъдими Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов отказаха да дават обяснения на този етап.

За първи март съдия Петя Крънчева насрочи следващото заседание, за когато страните трябва да са готови с пледоариите си.

Припомняме, на 5 декември 2008 година студентът по фармация Стоян Балтов бе пребит до смърт пред дискотека „Амнезия" в Студентски град, като обвинени са трима - Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Делото е по обвинение за умишлено убийство по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети. Според експертизата Балтов е умрял в следствие на множество кръвоизливи на шията и увреждане на мозъчната тъкан.

Повече от три години продължава процесът на първа съдебна инстанция, след като на 30 април 2010 г. Софийски градски съд даде ход на делото.