Протестът срещу монополите във Варна започна с арест. За кратко униформени задържаха Мартин Демирев, който на една от предишните демонстрации напръска с лютив спрей един от лидерите на протеста Иван Петров.

Арестът на мъжа обаче разгневи събралите се около 300 протестиращи, които наобиколиха полицейската патрулка, а някои легнаха пред нея в опит да я задържат. Самият Иван Петров защити Демирев, обявявайки, че не са имали спречкване.

На днешния протест в морската столица се чуха различни искания. Подобно на ситуацията в София и тук недоволните граждани се разцепиха. Някои от хората искаха да се оттегли общинският съвет, а други - точно обратното.

Шествието също се раздели на няколко отделни лъча. 36-ият поред протест в морската столица тръгна от сградата на общината, като протестиращите последователно блокираха някои от големите булеварди. С викове "Оставка" и "Мафия" те се насочиха към сградата на местното Енерго - про, а след това тръгнаха към жп гарата. Там гражданите спряха влака за Добрич. С половин час закъснение потегли и влакът за София, съобщава Днес+.

Пред една от банките демонстранти обесиха чучело с надпис "Банка поробител". Шествието се водеше от плакат с надпис: "Стари партии + власт = Мафия", а хората скандираха „Долу ТИМ."

Блокади имаше и в района около сградата на съда, както и на Аспаруховия мост.

Протестът протича при засилени мерки за сигурност.