Най-очакваната сватба във Великобритания най-накрая ще се състои. Британският принц Уилям и приятелката му Кейт Мидълтън се сгодиха, информира lifestyle.bg

Сватбата ще се състои в Лондон през пролетта или лятото догодина, но точната дата и детайли по подготовката ще бъдат издадени по-нататък.

В официалното съобщение на двореца се казва, че принц Уилям и госпожица Мидълтън са се сгодили преди месец - по време на романтична ваканция в Кения.

"Принцът е информирал за решението си кралицата и другите членове от семейството си. Той също е поискал разрешение и от бащата на госпожица Мидълтън. След сватбата двамата ще живеят в Северен Уелс, където принц Уилям ще продължи да служи на Кралските военновъздушни сили", завършва съобщението.

28-годишният Уилям е вторият наследник за британската корона след баща си - принц Чарлз.

Той се запознава с връстничката си Кейт Мидълтън през 2002 г., докато двамата са студенти в университета "Св. Андрюс" в Шотландия. Там Уилям учи география, а Кейт - история на изкуствата.

Двамата започват да излизат година по-късно, но светът разбира за връзката им за първи път по време на ваканцията им в Швейцария.

Мидълтън е израснала в малкото английско градче Бъкълбъри на запад от Лондон. Родителите й са бизнесмени - милионери и в момента Кейт работи за тях. Мечтата й е да създаде собствена фотографска галерия.

Принц Уилям се отдаде на военната си кариера и в момента, като военновъздушен лейтенант, е на служба на о-в Айнджълси в Северен Уелс.