През следващите дни ни очаква изключително студено време с минусови температури.

Жълт код е обявен в 26 области на страната. Единствено в областите Благоевград и Кюстендил кодът остава зелен. В останалите области времето ще бъде потенциално опасно.

Отмениха червения код.
Още...

Днес над страната ще има значителна облачност и на отделни места, главно в Източна България ще превали слаб сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, в крайните югозападни райони до плюс 2°, в София около минус 3, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност, която следобед ще се увеличава. На отделни места  главно в югоизточните райони, включително и по южното Черноморие, ще прехвърчи слаб сняг.

В планините ще бъде предимно слънчево, почти тихо. Само по високите части с умерен вятър с посока запад-северозапад. Много добри са условията за ски и за сноуборд в планинските ни курорти.

В началото на следващата седмица ще има повече часове с ясно и слънчево време и температурите ще са още по-ниски.

На места минималните ще достигат минус 18, минус 20°, а и максималните в Северна България ще са от порядъка на минус 10, минус 12°.

В средата на седмицата на отделни места е възможно температурите сутрин да са и под минус 20°. В петък ще се заоблачи и ще започнат превалявания от сняг. В източните райони вятърът ще е южен и температурите ще започнат да се повишават.