Пловдивската полиция издирва шофьор на инкасов автомобил, заподозрян в присвояване на голяма сума пари. Вчера в 14,25 часа в Първо РУП е бил получен сигнал, че на ул. „Петрова нива" има изоставен инкасов автомобил.

При огледа е установено, че от колата, собственост на частна охранителна фирма "G4S", липсват около 1 500 000 лева в различна валута. Заподозрян е 33-годишният шофьор на специалния автомобил - Георги Тодоров Енев.

Мъжът е пловдивчанин и е обявен за общодържавно издирване. Работата по случая продължава. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Пловдив.

От МВР молят гражданите, които имат информация за мъжа, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

По първоначални данни в инкасовия автомобил пътували двама служители на фирмата- Енев и негов колега, каквито били изискванията за сигурност. В деня на инцидента обаче Енев помолил спътника си да слезе и да му вземе сандвич. След това изчезнал с автомобила и инкасото вътре. Малко по-късно колата била открита изоставена в "Кючук Париж", но парите липсвали, съобщава Радио Пловдив.

Според запознати със случая, Енев е планирал предварително престъплението. Сигналът за случилото се бил подаден с известно закъснение, въпреки че GPS-ът в инкасовия автомобил е отчел отклонение от маршрута.

Kолегата на Георги Енев e дал показания. От полицията в Пловдив тказват да разкрият самоличността му.

На КПП-тата и основните пътища в страната има засилено полицейско присъствие.