С регионалния министър Росен Плевнелиев не е разговаряно да бъде кандидат за президент на ГЕРБ.

Не веднъж Плевнелиев е отричал, че ще се включи в президентската битка. Наскоро обаче се появи информация, че партията на Бойко Борисов "хвърля" в президентския вот тандемът Плевнелиев-Фандъкова.

Никой не е говорил с мен, единствените, които ми задават този въпрос са медиите, посочи строителният министър. Ако някой някога обаче му постави този въпрос, министърът е категоричен:"Тогава ще му мисля евентуално".

Високият си рейтинг и обществената подкрепа към него той си обяснява с добре свършената работа.

За мен този рейтинг, не е моят личен рейтинг, той е рейтингът на правителството, на премиера, който ме подкрепя, на вицепремиера, не съм се вживял в ролята на човека с най-високия рейтинг, който ще гради някакви феноменални планове за бъдещето, посочи Росен Плевнелиев.

Искам да си свърша работата, допълни той. Винаги съм казвал, че големият късмет, който аз имам е да не се заминавам с политика, аз всеки втори ден трябва да правя първа копка, каза още министърът на регионалното развитие. Той посочи, че му предстои още много и тежка работа в поверения му ресор.

Затова за мен кандидатурата на Меглена Кунева и всичко, свързано с президентските избори, не стои на дневен ред, категоричен бе Росен Плевнелиев.

Според него екипът на МРРБ има нужда именно той да го подкрепя да работи по същия начин. Ние сме поели няколко милиардни тежки задачи, които трябва да избутаме, изтъкна строителният министър. Плевнелиев обаче има мнение какъв трябва да е следващият президент на страната- да е международно признат, да може "да продава моженето, каузата на България навън".