Софийският градски съд върна на прокуратурата делото за бюлетините в Костинброд. Те бяха намерени в печатница, ден преди изборите през май миналата година. Според вестник "Капитал", причина за решението са процесуални нарушения, но какви точно - не става ясно. Единственият подсъдим по делото е Росен Желязков, който беше главен секретар на Министерския съвет, по време на служебното правителство.

На 16 декември прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Желязков за престъпление по служба, а именно, че по време на подготовката на извънредните парламентарни избори през месец май не е изпълнил служебните си задължения и не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по отношение на изпълнението на задълженията на "Мултипринт" ООД да отпечата и достави бюлетините за гласуване.

Заради това се е стигнало до отпечатването на 351 075 бюлетини, "годни да послужат по предназначение, извън възложените по договора". Според прокуратурата от бездействието на Желязков е произтекло "създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес".