ГЕРБ вече пет - шест години, където и да ви срещне, там ви бие. Това заяви премиерът Бойко Борисов, обръщайки се към БСП и добави: „Нямате право да подценявате хората, които са гласували за нас."

Премиерът бе видимо ядосан
на пресконференцията в НДК от това, че БСП лидерът е отказал да поздрави ГЕРБ за победата на президентския и местния вот.

Той определи като наглост отказа на Станишев да поздрави победителя: Не мога си представя що за наглост е да претърпиш съкрушителна загуба и да не искаш да поздравиш победителите, това е лошо възпитание, "това е манталитетът на комуниста" - да прехвърляш грешките си на другите хора."

Премиерът за пореден път припомни за убийствата, извършвани от комунистите и за досието, което му съставили още в ученическите години.
"Имам досие от дете, давам право на Станишев да го извади", добави той.

Борисов изрази недоумение как може Сергей Станишев да каже, че се е мутризирала страната. „Така ти обиждаш Барозу, Бузек...", добави той, отговаряйки задочно на изказванията на  лидера на БСП.

Да не казвам кой създаде мутрите в България, и ДАНС също, продължи Борисов.

Що за наглост, господа, проявете малко феърплей, спомнете си този половин милиард, който Орешарски призна първия ден като дойдохме, настоя още министър-председателят.

По време на пресконференцията на ГЕРБ в НДК Борисов съобщи, че е получил поздравления за победата от гръцкия президент и германския канцлер Ангела Меркел и коментира:
„А ако слушате Станишев, ще останете с впечатлението, че сме паднали", изтъкна премиерът и разказа, че си бил вкъщи и чул изявлението на Станишев и решил да отиде в офиса и да види защо ГЕРБ падат.

По повод упреците за купуване на гласове Борисов заяви категорично: „Аз се заклевам, че не съм дал и един лев за глас и няма и да дам" и изтъкна, че ГЕРБ пак са направил най-евтината кампания. Той каза, че счита, че вотът е бил честен.
Давам дума, че ще се отнесем сериозно към това доверие, което ни беше гласувано, каза Борисов.
Всички социологически агенции даваха резултат, който хората днес потвърдиха с гласа си, посочи премиерът.

Раздразнен от коментарите в публичното пространство, че Плевнелиев ще му „топли президентския стол" 5 години, министър-председателят категорично заяви, че е решил да не се кандидатира за президент, както планираше по-рано. "Няма да се кандидатирам за президент както бях обявил по-рано, заяви той и поясни, че му е омръзнало от избори и няма желание да се занимава с това."Борисов подчерта и че повече такъв нагъл въпрос не иска да чува.
С това премиерът за пореден път промени решението си относно „президентското си бъдеще"

Запитан дали ГЕРБ не преяждат с власт Бойко Борисов припомни, че когато СДС е било силно, е имало и президент, и премиер, и главен прокурор. А след това БСП имаше цялата власт - и президент, и премиер, и главен прокурор.
Борисов върна въпрос, питайки - изглеждам ли ви щастлив и доволен. Той припомни тежката криза и тежките финансови отговорности, които стоят пред ГЕРБ.

За отношенията си с Росен Плевнелиев и Маргарита Попова премиерът каза, че ще бъдат само служебни и даже им припомни, че нямат право да се бъркат в работата на кабинета. „Ще бъдем заедно, когато държавният протокол ни събере," подчерта той.

С категоричното „Не" той отговори на въпроса дали Искра Фидосова ще замести Маргарита Попова. Борисов изтъкна, че правосъдният министър трябва да е добре приет от Брюксел и подчерта, че е много важно изготвянето на нов закон за отнемане на имуществото, придобито по престъпен начин.

Борисов посочи, че първото, което му предстои утре, е бюджетът за 2012 г. „Надявам се тази тежка предизборна кампания да отшуми и отново да се захванем за работа, живеем в най-тежкото време след войната. Никой не си е отишъл от кабинета ми, без да се свърши работа," посочи премиерът.

Стана ясно и че Цветанов е спечелил още един часовник от Борисов. Той разказа, че през 2009-та е обещал следващия президент да е на ГЕРБ и се е обзаложил за това.
Премиерът публично му го даде в началото на брифинга, а после с усмивка обясни, че струвал само 150 лв, но той казал на Цветанов, че е по-скъп.