Българският лекарски съюз (БЛС) представи новия си електронен регистър пред народните представители от здравната комисия. Той представлява интернет базирана база данни, предоставяща достъп до актуална информация без много посредници.

Основният плюс за обикновените граждани ще е, че в регистъра ще могат да проверяват дали всеки лекар, при когото искат да се лекуват, наистина е медик, каква е квалификацията му и къде практикува професията си. Системата ще облекчава и лекарите при прехвърлянето им в отделни региони.

В регистъра ще има лично досие на всеки лекар, данни за неговото образование, удостоверение за членство, всички задължения, които има. Системата представя и възрастов състав на лекарите в страната по региони и като цяло, както и медиците в съотношение мъже-жени.

В реално време в регистъра може да се види динамична схема за всеки един момент що се отнася до броя на лекарите във всяка една колегия, като налице е и възможност за обратна връзка.

Разчитаме на самите лекари да контактуват с офисите на БЛС за актуализиране на информацията за тях в регистъра, обявиха от Съюза.