Изключително емоционално слово произнесе лидерът на Атака Волен Сидеров пред събралото се хилядно множество от националисти пред храма „Св. Ал. Невски". Днешният трети март е особен за "Атака", тъй като партията през т.г. отбелязва юбилейна 10-годишнина на политическата сцена.

През всички години ние понасяхме удари, каза националистът. Сега виждам армия от бойци, от патриоти, които не биха се спрели пред нищо, подчерта лидерът на "Атака".

Той не пропусна да спомене и "мушмороците", които вещаели края на партията и които сега се криели в миша дупка.
Цветан Цветанов и Радан Кънев били в Брюксел вместо да са в родината си и да празнуват освобождението.

Те са там, за да получат нови инструкции, за да вкарат България във война, предупреди Сидеров. За това и той призова народът ни да се събуди. "Всеки от нас е не само боец, но и апостол", категоричен е лидерът на Атака. По мнението му има още много заспали и поробени българи, защото години наред народът ни е мачкан.

"Българският народ днес е смачкан, днес е потъпкан, днес е поробен не от османците, а от западняците", каза още атакистът. Това изречение бе посрещнато с бурни викове: "НАТО вън!".
По мнението на Сидеров, днес страхът отново властва. "Ние от "Атака" сме призвани да освободим народа от неговия страх", заяви още Сидеров.

Сидеров за пореден път упрекна държавниците ни, че не споменават от какво сме се освободили. По мнението му, ако не бил османският геноцид, сега сме щели да бъдем поне 50-60 млн. души и да сме водеща нация.

Лидерът на Атака отново настоя Турция да се извини на българския и на арменския народ за геноцида. Викове: "Долу ДПС!" посрещнаха това настояване на Сидеров. "Мислете, когато гласувате, изберете хората със смели сърца", предупреди още той.

Сидеров нападна и Великобритания, която била: "най-подлата държава в света и правела всичко, за да поддържа Османската империя". Сега, по думите на националиста, ни учели, че във Великобритания имало демокрация.

Самият той не приема да е евроатлантически ориентиран към Великобритания. "Никога няма да бъда Евроатлантически ориентиран", обеща лидерът на Атака. Евроатлантическа ориентация според него означавало да се приемат гей-браковете, зоофилията и др. извращения. "Ние не искаме да бъдем атлантици", изтъкна той.

"Къде са ранобудните кафепиещи студенти", попита Волен Сидеров и изрази смущението си, че е нямало протести за огромния дълг, който е гласуван от парламента. Той настоя народът да отвърне с презрение и оставка за управляващите, които ни вкарали в такъв дълг. "Ние и само ние защитаваме националното достойнство на страната", категоричен е лидерът на "Атака".

Той е убеден, че "Атака" ще поведе националистическата вълна у нас. "Трябва пак да сме този фар, който дава светлина, защото мракът е много жесток", подчерта атакистът.

"Българи, събудете се", призова той събралото се множество. То му отвърна с бурни викове "България".

Тържеството на националистите по случай националния празник продължи пред Храм-паметника Св. Ал. Невски с народни песни и хора.

На митинха пред храм-паметника атакистите стигнаха с шестваие, тръгнало от НДК. Минавайки пред президентството, хилядвоно множество поиска оставката на държавния глава Росен Плевнелиев. Там шествието на "Атака" спря, за да развее трибагреника, руския флаг, партийните знамена на "Атака" и да скандира: "Мафия".

"Да се събудим от сън", призова лидерът на националистите Волен Сидеров. Той смята, че в сградата на президентството трябва да има достоен държавен глава. "Един ден това ще стане", убеден е Сидеров. Позволихме начело на държавата да стои човек, който предаде интересите ни, изтъкна лидерът на "Атака". По думите му Росен Плевнелиев ни вкарва във война.

По време на шествието често бяха скандирани призивите: "Оставка" и "Мафия".

"Росен Плевнелиев стои незаслужено начело на държавата. Да изкажем презрението си към този човек", призова Сидеров и отново викове "Ма-фи-я" огласиха пространството пред сградата на президентската институция.

Росен Плевнелиев трябва да бъде разследван за национално предателство, конфликт на интереси и всякакви други далавери, смята Сидеров. Това е човек, който изпълнява чужди нареждания, подчерта той. Аз се срамувам, че България има такъв президент, заяви той.