Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) категорично не приема изказване на здравния министър д-р Таня Андреева, с което се прави пореден опит да се посегне на социалните им права. По думите на здравния министър в МВР са добре обезпечени и могат да си плащат сами осигуровките.

От федерацията са категорични, че ще се борят с всички възможни средства срещу това по думите им управленско безумие и няма да го допуснат.

Недопустимо е да се правят предложения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без те да са дискутирани с най-голямата синдикална организация в МВР - СФСМВР, която е член на Европейския полицейски съюз, смятат от федерацията.

Те намират за неприемливо да научават от медиите за поредните намерения на министър, засягащи и ограничаващи социалните права на служителите в МВР, само няколко месеца след като по същия повод са водили разговори със социалния министър Хасан Адемов. На тези разговори е взето решение и е поет ангажимент от член на същия този кабинет.

Изказването на д-р Андреева е в пълно противоречие с декларираните, в присъствието на 6 синдиката в МВР, позиции на социалното министерство в лицето на неговия министър. Прави се нов опит за подигравка с неуморния, денонощен труд на служителите на МВР", заявяват още от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Те се обръщат към премиера Пламен Орешарски с думите, че е национално безотговорно по този начин да се всява напрежение сред служителите на сектор „Сигурност" и го питат те ли са тези, които трябва да осигурят комуникацията между министрите в кабинета.