Георги Костадинов, който бе арестуван при спецакция заради наркотици и после оневинен, е новият началник на Свиленградската митница, съобщи БГНЕС. Костадинов е назначен с временна заповед на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов от 28 май.

Припомняме, Костадинов стана зам.-началник на митницата в Свиленград през 2002 г. На 21 май 2014 г. е арестуван при акция на ДАНС и прокуратурата. Тогава в служебния му автомобил е открит 1,5 кг амфетамин, според БГНЕС - жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин.

В дома му са намерени 2 старинни сребърни монети. През декември 2014-та всички обвинения срещу него отпадат поради липса на доказателства. От 29 май 2015 г. Костадинов е вече началник на Свиленградската митница.

Шефът на цялата агенция Ваньо Танов преди дни лично да отиде на ГКПП "Капитан Андреево" да координира работата на подчинените си, след като от дни там имаше километрични опашки от ТИР-ове.

Във вторник директорът на свиленградската митница Стефан Марашев беше освободен от длъжност, тъй като самият той е заявил, че не разполага с достатъчно капацитет, за да осигури нормалната дейност на граничния пункт, а и неговият договор беше до 28 май.

Припомняме, вчера на първо четене бяха приети промените в Закона за митниците, според които, Агенция Митници полувача достъп до информационните системи на МВР.