Тази сутрин в Арбанаси е задържан търновският бизнесмен Георги Вълев, който е поръчал убийствата на великотърновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Арестът е станал в 6ч. в дома на мъжа. По-късно през деня Вълев е бил заведен под охрана в офиса си, откъдето е иззета документация и техника.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди за ареста.

Той уточни, че Георги Вълев е съпричастен, както с побоя над търновския адвокат Петър Лупов през 2008 година, така и с палежа на неговия автомобил.

По-късно името му е свързано с убийството на Лупов, както и с убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев през 2009 година. Цветанов подчерта, че Вълев е имал много близка връзка с групата на „Килърите".

Припомняме, Петър Стоянов - Сумиста и Петър Атмаджов от групата на „Килърите" са обвинени в помагачество при убийствата на търновския адвокат Петър Лупов, шуменския бизнесмен Румен Рачев, както и за участието си в организирана престъпна група.

Сумиста се разследва още и за помагачество и подбудителство за убийството на Борислав Георгиев в София, подготвяно от март до началото на април 2008 година заедно с Васил Костов, Янко Попов, Георги Георгиев и Райчо Стойнев.

По думите на Цветанов мотивът за убийствата е финансов.

Установено е, че Георги Вълев е осъществявал и незаконна лихварска дейност.

По отношение на дейността на Вълов вътрешният министър каза, че тя е свързана с "нерешените банкови проблеми след финансовата криза през 1998-1999 година." Той уточни, че бизнесменът е „трябвало да вземе едни пари отбанката на Емил Кюлев след тези събития."

В 23.00 часа снощи полицията задържа съдия от Велико Търново, докато получавал подкуп от 6 хил. лв.

Задържаният е съдията от Окръжния съд във Велико Търново Славчо Петков.  Той е арестуван в кола докато получавал парите от обвиняем за кражба.

Първоначално двамата се разбрали за 25 хил. лв., за които съдията е обещал да реши делото в полза на обвиняемия.

"Клиентът" се явил на срещата само с 6 000 лева, като обяснил, че само толкова могъл да събере.