Всичко това, което се случва - от внасянето на сигнала от Сергей Станишев до сега, е доказателство, че има някой, който стои зад това и го дирижира.

Такова мнение изказа бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в предаването „На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия.

На въпрос дали е нареждал подслушване на разговор между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов на 15 април той отговори лаконично „Не".

Борисов бесен, че му подслушват тоалетната

Още...

Припомняме, записи на разговора бяха изпратени вчера до редакциите на медиите. Подателят на материала се представя за служител СДОТО и твърди, че е направил записа в началото на април по заповед на Цветанов.
Още снощи - часове, след като поредните СРС-та видяха бял свят, градският прокурор Кокинов подаде оставка.

Запитан от водещата кой стои според него зад това, той изрази мнение, че става дума за структури от бившата Държавна сигурност.
Ексвътрешният министър обаче отбеляза, че това, че е бивш шеф на МВР и знае много, не значи, че трябва да говори. Той все пак посочи, че могат да се направят някои предположения.

„Има определени срещи, които излязоха - между Миро Найденов и Алексей Петров, доколкото знам и с Емил Димитров се е срещал, където вероятно са планирали бъдещите си действия", посочи Цветанов, като по този начин опроверга лидера си Борисов, който вчера обясни, че подслушването е направено от "шайката на Станишев".

За прокурорската проверка, която доказа, че две трети от сигнала, подаден от Станишев е вярно, той коментира, че до момента никой не казва кое е вярно и кое не.

Основният проблем за нашите политически опоненти е, че те нямат политическа платформа. Те знаят, че тези избори ще бъдат спечелени от ГЕРБ, въпросът е дали ще можем да съставим самостоятелно правителство, за пореден път повтори Цветан Цветанов.

„Удрят ме, защото през цялото време съм се борил с тежката организирана престъпност", заяви още бившият вътрешен министър.
Аз съм дал всичко от себе си и съм се борил с тежката организирана престъпност, посочи той и попита кой щеше да пребори организираните престъпни групи и да върне доверието на евроалтантическите ни партньори.

Който не слуша, го обявявам за организирана престъпна група, плашел Цветанов герберите
Още...

Срещу всички политици, които са били на възлови позиции в управлението на страната, винаги е имало някакви компромати и са били държани в някаква зависимост. Истината е, че ние с Борисов не сме така, категоричен бе Цветанов.

Параноята ще е още по-голяма в страната, предположи той, но най-лошото, според него, е, че политиците, в лицето на лидера на БСП, дискредитираха специалните служби. Това е тяхната цел - да няма втори управленски мандат на ГЕРБ, защото знаят, че има ли министър-председател Борисов, има ли вътрешен министър Цветанов - те няма да имат тази подкрепа отвън и ще се разпаднат. В БСП проблемите ще започнат след изборите, прогнозира Цветанов.

Той отново защити шефа на ГДБОП Станимир Флоров, който бе отстранен временно от длъжност заради разследване за подкуп отпреди 14 години.
Имам огромно доверие на този човек, той е бил винаги толкова всеотдаен и дисциплиниран, че никога по никакъв повод не е надвишавал правата си.

Когато един директор на борбата с организираната престъпност бива атакуван по този начин, това означава, че си е вършил работата, е мнението на бившия вътрешен министър.