Осама бен Ладен в нарочна декларация от 7 септември тази годинае предупредил американските власти за подготвяната атака срещу Държавните институции на САЩ. Това съобщиха големите американски телевизионни канали, позовавайки се на свои информирани източници.

ФБР работи по версията, че алжирска терористична групировка, заедно с палестинска такава, са сред основните лица, които са подготвили нападенията. Според американски пилот-експерт, не е възможно тези маневри, при които самолетите са блъснати в сградите, да са направени от неподготвени хора. И тъй като е невероятно пилотите от екипажите на самолетите да са принудени да блъснат летателните машини по метода на камикадзе, то тогава може да се предложи, че терористите са били подготвени-пилоти.

Американският президент Джордж Буш работи по овладяване на положението в секретна база, след като стана ясно, че близо до Кейп Канаверал е паднал нов самолет, предаде CNN.

Започнала е масова е евакуация на израелските мисии в чужбина, съобщиха телевизионните канали.

Българският външен министър Соломон Паси е свикал ръководството на ведомството, за да обсъдят дали е необходимо да се предприемат подобни мерки и за нашите дипломати зад граница. Това съобщиха за агенция news.bg източници от ведомството.