Ръководството на КТ "Подкрепа" в дружеството "Кремиковци" организира протестен митинг и шествие, което ще започне от Централното управление на комбината в 8.30 ч.         

Това е пореден протест за близките месеци. Поводът са лошото положение на завода, неизплатените заплати и предвидените съкращения.

От днес „Булгаргаз" трябва да спре подаването на газ към комбината „Кремиковци". Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Натрупаните задължения възлизат на 100 милиона лева.

В този ред на мисли днес е важен ден за „Кремиковци". Пътят на предприятието оттук нататък ще бъде като на всяко предприятие, което минава по схемата на несъстоятелността", каза още министърът.

Той обясни, че се предвижда създаването на оздравителен план за „Кремиковци", за който вече имало желаещи. Подробности обаче министърът не предостави.

По думите на енергийния министър вече има предварителни данни за броя на работниците, които ще бъдат съкратени, но те не са предмет на работата на Министерството на икономиката и енергетиката.

Петър Димитров допълни, че "Кремиковци" има и други производства, които биха могли да продължат да работят, но ако се затвори основното производство на комбината, цикълът в страната няма да е затворен.