За последните години баба Камена Терзиева от с. Ново Паничарево, община Приморско е видяла само хубаво от членовете на ГЕРБ, сподели самата тя пред репортер на burgas.utre.bg, който я потърси, след като в медиите се появи информация, че такава жена не съществува.

Припомняме, вчера пресцентърът на ГЕРБ и Бойко Борисов в профила си във Фейсбук, публикуваха писмо от възрастна жена от село Ново Паничарево, в което жената благодари, че кандидат-депутати от ГЕРБ - Варна й се притекли на помощ и почистили къщата й след наводненията в Бургаско.

По-късно някои медии обявиха, че такава жена не съществува, но истината се оказва друга. „Жива съм, в селото ме знаят всички и не само тук. За завистниците, които в мързела си раждат безумия и пишат, че не съществувам, не искам и да знам. Тях ги нямаше тук, при бедстващите", споделя 71-годишната баба Камена.

По думите й, ако не е била кметицата на селото - Яна Жекова, в момента тя нямало да е жива. В най-тежкия момент от потопа първият етаж на къщата й е бил наводнен, над водата била само главата й. В това време кметицата Жекова изпратила момчета да я спасят. „Цяла нощ тя и брат й спасяваха хора. Кметичката е от ГЕРБ и е чудесно момиче - на всички помага, всеки ден с другите жени я занимаваме с нашите проблеми и ни търпи, и ни помага... за всичко тя мисли", разказа още възрастната жена.

По повод на писмото, което изпратила на Борисов, баба Камена казва, че няма думи да благодари за всичко сторено за нея след бедствието. След като извикала цигани да й помагат, които нищо не свършили, но й взели парите, три момичета от ГЕРБ са измили и подредили къщата й.

„Как после да не благодаря на ГЕРБ, как да не пиша на Борисов. Стоях вкъщи, очите ми се насълзиха и реших, ще пиша. Взех листа и на Борисов писах, и на партия ГЕРБ. Общо три писма пратих и за Бургас, и за Варна. Исках да знаят тези достойни хора. Оставих си накрая на писмото телефона. Като го е получил г-н Борисов ми се обади и каза, че ми благодари за хубавите думи", каза Камена Терзиева.