Полицията в Русе издирва мъжa, заподозрян в извършването на тежко криминално престъпление - Георги Шиклов на 59 години от Русе.

Тази нощ в апартамент в блок "Чайковски" в Русе бяха открити труповете на две простреляни жени, а 25-годишен мъж ранен в главата. Според събраната първоначална информация до престъплението се стигнало след семеен скандал.

Предполага се, че извършител на убийството е Георги Шиклов.

Свидетели са видели, че след случилото се 59-годишният мъж е потеглил с колата си в неизвестна посока. Автомобилът е с марка "Шкода" 120 L, с тъмно син цвят, с русенска регистрация - контролен номер Р 8737 РР .

Мъжът е на видима възраст 58-60 години; с нормално телосложение; среден на ръст: около 180-182 см; с черна коса, с изразена теменна и челна плешивост; с брада тип "катинар" и мустаци като в долната част брадата е побеляла. Няма данни за дрехите, с които е бил облечен.

Мъжът е въоръжен и може да окаже съпротива при задържане, предупреждават от полицията.

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението на мъжа могат да се обадят на телефон 166 или в най-близкото поделение на МВР.

Състоянието на простреляния е стабилизирано и той е контактен, но достъпът до него е ограничен от служителите на реда. Възможни са обаче последствия, които могат да доведат до епилепсия или менингит, предаде ruseinfo.
"Такова нараняване завършва фатално. Той е извадил голям късмет, че куршумът е заседнал в тилната кост и само разтрошените костици са засегнали мозъка му", каза д-р Димитър Нешев, който е оперирал младежа.

Според запознати причината за скандала между бащата и сина бил телевизор.

Според запознати основната причина за трагедията бил Евгени, който не бил с чисто минало. В началото на тази година той излязъл от затвора, където престоял 5 години. Там бил заради разпространение на наркотици и кражби. Самият той също е наркозависим. За приятелката му казват, че преди време се занимавала с проституция.

59-годишният Георги Шиклов работел като асансьорен техник. Скромен и съвестен човек е, казват съседите и се чудят как може да е извършил подобно нещо. Наскоро в апартамента заживяла и 72-годишната му сестра, която довел от Берковица, тъй като била инвалид и не можела да се грижи за себе си.

"Не сме чували да се карат досега, казаха близки на семейството, но млъкват щом стане дума за Евгени. Той имал и по-голям брат на име Михаил. Той е служител на МВР и работи в София. Прекрасно момче е. Винаги усмихнат, казват съседи от входа.
В трагичната нощ чухме 3 изстрела, но не разбрахме какво точно се е случило",
казват още те.

Станало им ясно чак, когато пред блока спрели линейки и полицейски автомобили.