Директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, ако събирането на приходите стигне 1, 6 млрд. лева.

Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети Свиленград във връзка с откриване на Пречиствателна станция за отпадни води по ОП "Околна среда", съобщава БНР.

Борисов поясни, че в граничните и митнически служби ще бъдат въведени строги мерки, за да се стабилизира работата им. Той очаква предприетите по-строги мерки в Агенция „Митници" да повишат събираемостта на приходите за годината с над 1.5 млрд. лева, като на този етап митническата администрация работи добре.

Министър-председателят коментира и други теми по време на посещението в Свиленград.

ЖП линията Пловдив - Свиленград готова да края на 2015 г.
Още...

По думите му през тази година АМ „Марица" може да бъде завършена при благоприятни метеорологични условия.

Премиерът посочи още, че правителството отпусна 800 хил. лева на селските стопани, които претърпяха тежки загуби от бедствията от началото на годината.

По отношение на повишения миграционен натиск Бойко Борисов беше категоричен, че работата по границата трябва да се засили, като от утре военнослужещи от Българската армия ще подпомагат силите на „Гранична полиция".

Каналджиите трябва да бъдат ударени тежко", категоричен беше премиерът.

По време на откриването на пречиствателната станция Борисов изтъкна, че "когато има добре работещи екипи, работим добре".

Хвърлят се огромни пари - 46 милиона, които не са влагани никога досега в Свиленград за водоснабдяване и канализация. Те не се виждат, но в същото време 2500 души имат вече канал, имат нова водопроводна система. Кметът е активен по различни европейски програми и като започне да асфалтира, няма да се налага да подменя инфраструктурата наново", коментира още Борисов, предаде пресслужбата на Министерски съвет.

Станцията беше открита от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на Свиленград инж. Георги Манолов.

Тя е изградена по проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград". Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г." и е с общ бюджет на безвъзмездната финансова помощ 46 463 012 лв. По проекта е реконструирана и модернизирана и канализационната мрежа на Свиленград.

Чрез европейските средства с подкрепата на държавата, жителите на Свиленград ще използват съвременна канализационна и водопроводна мрежа и пречиствателна станция. С нея се постига 100 % третиране на отпадните води", каза по време на откриването министър Василева.

Новоизградената пречиствателна станция ще обслужва 18 000 души. С реализацията на проекта ще се предотвратят загубите на вода и замърсяването на околната среда с непречистени канализационни води. С приключването на проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в Свиленград" се осигурява качествена инфраструктура за питейните и отпадни води на цялата територия на града.