Адвокатът на родителите на сестрите Белнейски Иво Найденов също поиска доживотна присъда без право на замяна за обвиняемия за убийството им Лазар Колев, съобщи БНР.

В емоционалната си пледоария, която разстрои майката на сестрите, адвокат Найденов изложи доказателствата, които уличават подсъдимия в извършването на двойното убийство. „За първи път ми се налага да моля съда някой да бъде отстранен от обществото до края на дните си. Правя го с чиста съвест и с дълбокото убеждение, че Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски", заяви Иво Найденов.

Припомняме, вчера соченият за убиец Лазар Колев заяви, че може да погледне в очите родителите на сестрите, защото той не ги е убил. Държавното обвинение поиска най-тежкото наказание в българското правораздаване - доживотен затвор без право на замяна. Срещу Колев има обвинения с две убийства, две изнасилвания и блудство.

Адвокат Найденов пледира съдът да уважи гражданския иск на родителите от 400 хиляди лева, въпреки че няма парична стойност, която да компенсира загубата им.

По време на днешното съдебно заседание беше изслушана и пледоарията на защитата. Според адв. Димитър Марковски, обвинението е изградило съмнителна хипотеза заради липсата на преки и косвени доказателства.

„Показанията на основния свидетел Владимир Савов - Иширковеца, са лишени от достоверност и е опасно да се претендира за доживотна присъда, изхождайки от разказа на човек, който е тенденциозен и е мотивиран от лична облага", заяви още Марковски.