Израелска артилерия е хванала на мушка сирийски военни постове, след като две ракети, изстреляни от Сирия, са паднали в окупираните от Израел Голански възвишения, обявиха от израелската армия.

"В отговор на ракетния огън, израелска артилерия хвана под прицел два военни поста на сирийските въоръжени сили в централните части на Голанските възвишения", посочват от израелската армия, цитирани от „Франс прес".

В изявлението на армията не се уточнява дали сирийските постове са били ударени.

След избухването на конфликта в Сирия през 2011 г., района на Голанските възвишения беше арена на напрежение, с нарастващ брой предимно заблудени ракети и снаряди, удрящи израелската страна, предизвиквайки въоръжен отговор.

По-рано Израел съобщи, че две „заблудени" ракети са ударили район в Голанските възвишения, без да причинят жертви и щети.

Те вероятно са заблуден огън от вътрешните боеве в Сирия, уточниха от армията.

Израел заяви, че държи сирийската армия отговорна закрещящо нарушение на израелския суверенитет", предупреждавайки, че няма да толерира ракетен огън през границата, „умишлен или не".

Израел завладя 1200 кв. км от Голанските възвишения по време на Шестдневната война през 1967 г. и по-късно ги анексира, което и досега не е признато от международната общност.