Генералния директор на МВФ разполага с алиби относно обвиненията за сексуално нападение и опит за изнасилване на камериерка в хотела му в Ню Йорк. Доминик Строс-Кан бе задържан на 15 май по време на опит да избяга от САЩ с полет на „Еър Франс".

Според френското радио RMC обаче той е напуснал хотела един час преди престъплението, в което го обвинява младата жена.

Медията не посочва откъде разполага с информацията си, оневиняваща шефа на МВФ, но посочва, че Кан е напуснал мястото, в което е отседнал, за да обядва с дъщеря си в ресторант в Ню Йорк.

RMC съобщава още, че защитниците на Строс-Кан ще предоставят материали и ще осигурят свидетелски показания, които да докажат тази вечеря, станала именно в момента, в който камериерката твърди, че е била насилена от него.

По информация на радиото защитата на Кан ще се опита и да докаже, че жената, която го обвинява в сексуално нападение, е имала личен интерес, за да даде фалшиви показания и най-вероятно й е било платено, за да свидетелства.

Очаква се днес Доминик Строс-Кан да застане пред съда в Ню Йорк. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на 20 години затвор.