Българската държава се е превърнала в най-непредсказуемия фактор за инвестиции в Европа, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Кърджали, където бе по покана на младежката структура на партията и в подкрепа на кандидата за кмет на БСП Милко Багдасаров.

Лошото управление на страната е причина за драстичния спад на чуждите инвестиции у нас, категоричен бе той. Бившият премиер изтъкна, че те са намалели 30 пъти за 4 години и че от 6 млрд. евро през 2008г., за последните осем месеца на 2011г. те възлизат на 200 млн.

Подкрепяйки кандидатурата на Милко Багдасаров, Станишев заяви, че навсякъде партията играе сериозно и кандидатите за кметове и общински съветници не са проформа. Задачата на БСП да бъдат спечелени колкото се може повече кметски места, но ще се търси не количествена, а качествена промяна, стана ясно от думите на Станишев.

Лидерът на БСП подчерта, че манипулациите на изборите от страна на ГЕРБ са започнали още с промените в Избирателния кодекс и количествените представителства на ГЕРБ и АТАКА в избирателните комисии.

За да бъде избегната манипулация на изборите, от БСП са взели мерки срещу всеки опит за фалшифициране.

Нашето оръжие е истината, а на ГЕРБ оръжието са парите и натиска, посочи Сергей Станишев.

Не на последно място той коментира важността на президентската институция, която според него трябва да играе ролята на намордник на ГЕРБ.