Подписка срещу липсата на връзка на пътя Кюстендил-Дупница с автомагистрала "Струма" при пътен възел "Дупница- юг" събират от днес хората в Кюстендил. Те са недоволни заради това, че ако не бъде изградена "пряка връзка с автомагистрала Струма", ще им се налага, когато пътуват за София, да преминават през централните улици на Дупница и след това да се включат в автомагистралата.

Да се преминава с коли през центъра на Дупница, за да се стигне до автомагистралата е неизгодно решение, смятат хората от Кюстендил, защото пътят им се удължава с почти 8 километра.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов посочи, цитиран от БНТ, че автомагистрала "Струма" в участъка при Кюстендил ще пресича билото на местността "Бинека".

Там заради стръмния терен ще бъдат изградени естакади, които сериозно ще затрудняват преминаването на тежкотоварни коли в посока границата с Македония, особено през зимата, когато често пътищата не са почистени.

Кметът допълни, че след седмица ще внесе подписката в министерството на регионалното развитие и благоустройство и ще разговаря по въпроса с министър Лиляна Павлова.