Мащабно, грандиозно и цветно ГЕРБ събра близо 15 хиляди членове и симпатизанти, за да ги запознае лично с водачите на листите и предизборната си програма.

Уникално светлинно шоу заслепи хилядите гербери, събрали се в гордостта на Бойко Борисов - „красавицата" на София - зала "Арена Армеец". Съоръжението пък е опасано с големи транспаранти с мото на кампанията "Имаме воля".


Още към 9.00 часа пред залата започнаха да паркират десетки автобуси със стотици хора от цялата страна, дошли да зърнат своя водач.

Събитието ще бъде особено вълнуващо и за самия Бойко Борисов, чиито медийни изяви замръкнаха след падането му от власт. Последната му публична поява беше при предаването на поста на служебното правителство на 13 март. Няколко дни по-късно - на 17 март, експремиеърт посети Ловеч с доста охрана.

Що е патриотизъм, обясни Борисов в 20-минутна реч
Още...

Солидната охрана и засилени мерки за сигурност не липсват и днес по време на мащабната предизборна сбирка. За да си "спестят" провокаторите и за да избегнат инциденти, подобни на атентата срещу Ахмед Доган в края на януари, от ГЕРБ са създали стройна организация на влизане в залата.

Всеки гербер влиза едва, след като е предоставил предварително получено билетче с надпис „Национална конференция на ГЕРБ." Билетите са осигурени с помощта на голяма компания за музикални събития и целта е всеки делегат да знае кое място му се полага, за да не се лута в залата. Подобна беше организацията на влизане и при сбирката на „студентите" с избраното от тях лице - Христо Стоичков.

Медиите също влизат при строг контрол. Всеки журналист бива пуснат в залата, едва след като е представил освен специален бадж и лична карта и журналистическа такава. След това всички преминават пред последното изпитание - специално докарани скенери.
Измежду хилядите симпатизанти се забелязваха и много служители на НСО, като от най-високите точки на залата спецове с бинокли съблюдаваха за реда в залата и търсеха потенциално опасни елементи.

Припомняме, бившите премиер и вицепремиер все още ползват услугите на службата.

Освен делегатите и медиите имат специално отредено място. На всеки стол пък организаторите са оставили и подаръци - хартиена торбичка с голям надпис ГЕРБ, а в нея - тесте с карти за игра, ключодържател тип "Отварачка ", бонбон "Лукче" с надпис на опаковката ГЕРБ (Над 30 кг. лукчета е "глътнала" днешната Национална конференция на ГЕРБ, б.р.), знаменце с логото на партията, син балон.
Освен атрактивните подаръци в торбичката място са намерили малка книжка с акценти от политическата програма на ГЕРБ; "Кратък отчет по програмата на правителството на  европейско развитие на България и албум с упехите на кабинета "Борисов."

Близо час преди началото пък на първите редове се наредиха и бившите министри - сега водачи на листи. Един до друг седнаха Тотю Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Лиляна Павлова, Томислав Дончев. В залата са и ексвъншният министър Николай Младенов, както и шефът на НАП Красимир Стефанов, който също попадна на избираемо място в листите на ГЕРБ.

Но какво е една подобна бляскава конференция без ВИП гости от чужбина. Естествено, такива не липсваха. За да подкрепят Борисов и сие за втори мандат, в залата дойдоха бившият турски премиер Месут Йълмаз, както и шефът на групата на Европейската народна партия в Европарламента Джоузеф Дол и генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес.
Имаше и представители на Германия и Румъния в лицето на депутата от Бундестага Ханс-Петер Ул и депутата Аика Боаджу. В Арена Армеец дойде и международният секретар на партия Християн-социален съюз Сузане Лутер.

От гостите - лидери на ЕНП:
Борисов е държавник. Браво!
Още...

Бойко Борисов и компания пренебрегнаха чалгата и решиха да надъхат избирателите с класическа музика. Бившите управници гласуваха доверие на оперното мъжко трио "Уникалните гласове" - Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров, както и на колежките им от "Сопрано". Те се погрижиха хилядите симпатизанти, влезли рано-рано, да не скучаят докато чакат своите съмишленици. За любителите на фолклора имаше и специално изпълнение от ансамбъл "Българе".
Герберите бяха поздравени и с песента "Обещай ми любов", която в оригинал се изпълнява от Силвия Кацарова.

Явно обаче музикалната "кулминация" бе оставена за края - няколко часа по-късно, когато "неочаквано" на сцената влетя Веселин Маринов, заливайки залата с мега хита си "За теб, Българио".

Малко след това цялата зала стана на крака и под бурните аплодисменти на хилядите влезе "големият" в ГЕРБ - Бойко Борисов, обграден от множество бодигардове, и "дясната му ръка" Цветан Цветанов. В тяхно присъствие вече симпатизантите изгледаха на огромни видеостени клип, събрал успехите на ГЕРБ по време на близо 4-годишното управление.

Очакваната 30-минутна реч на Борисов обаче беше отложена за по към края, а първи думата взеха специалните гости.

Тази конференция се явява подгрявката на ГЕРБ за официалния старт на кампанията на 12 май, който ще бъде поставен в Античния театър в Пловдив. Там листата води лично Борисов. Закриването на кампанията пък ще е във Велико Търново, където за парламента се бори вторият в партията Цветан Цветанов.

По време на кампанията ГЕРБ няма да изневерят на себе си и така, както го правеха по време на мандата си, ще припомнят на хората свършеното от кабинета „Борисов." Лично Цветанов ще съпровожда пътуващата изложба на успехите на ГЕРБ, където очаквано акцентът ще бъде поставен върху метрото и магистралите.