Канабис с тегло над 7 тона е открит при операция срещу наркопроизводството и наркоразпространението на служителите от ОДМВР-Благоевград и РДГП-Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е била проведена вчера в граничната зона по българо-македонската граница, както и на територията на общините Петрич и Сандански.

В хода на съвместната операция служители на ОДМВР-Благоевград и РДГП-Кюстендил проверили поземлени имоти и ниви в землищата на петричките села Баскалци и Крънджилица.

При проверката органите на реда открили над 1500 стръка канабис. Общото тегло на намереното наркотично растение е над 7 150 кг. Работата по случая продължава.

От началото на месеца на територията на област Благоевград се провеждат последователно акции по линия на наркоразпространението и наркопроизводството.

На 14 август служители на ОДМВР-Благоевград откриха над 400 корена канабис в петричкото село Крънджилица. Седмица по-късно служителите на реда намериха и унищожиха над тон и половина от наркотичното растение в селата Плоски и Горно Хърсово.

На 23 август полицейските служители откриха още над 3 600 кг канабис при проверки на ниви в землищата на селата Лъки и Драгуш.