29 годишен мъж от Пазарджик е бил отвлечен от група мъже, единият от които е близък на Митьо Очите.

Пазарджиклията е бил качен насила в лек автомобил "Фолксваген Пасат"около 18.30 ч. на 4 октомври от автобусна спирка срещу входа на ж.п. гара - Бургас. След това е отведен в частна къща в с. Оризаре, общ. Несебър. Там е бил държан насила две денонощия и периодично е бил бит, съобщава БНР.

Криминалистите от Бургас са задържали на 07.10.т.г. извършителите на отвличането - това са криминално проявени 36-годишен мъж от с. Оризаре - осъждан за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от лице близко с Димитър Желязков - Митьо Очите, 28-годишен от Свети Влас и 22-годишен от село Долно Сахране, обл. Стара Загора, живеещ обаче в Оризаре.

Разследването до този момент показва, че отвличането е осъществено заради неизчистени взаимоотношения между отвлечения и тримата задържани, най-вероятно финансови.

Разкриването на отвличането е извършено и с помощта на служител от Следствена служба - Несебър, оказал съдействие на звеното от ОДМВР - Бургас.

На тримата мъже е повдигнато обвинение за отвличане от две или повече лица, като им е взета мярка задържане под стража за срок от 72 часа.
Предстои гледане на постоянна мярка в Окръжен съд - Бургас.