53-годишен мъж стреля по жена и дете в Ямбол.

Пострадалите веднага са транспортирани в спешния медицински център. Жената е с опасност за живота, а момиченцето на година и половина е починало от раните си.

Криминалисти от Ямбол установили, че днес следобед 53-годишният е влязъл в конфликт и с вуйчо си в с. Козарево и го прострелял. След това тръгнал с автомобила си за Ямбол.

Минавайки покрай бл.13 в ямболския квартал "Хале" стрелял по майката с детето. След това побягнал с колата отново към с. Козарево.

Веднага след постъпването на сигнала криминалисти са предприели спешни действия за арестуването му. Установен е автомобилът, с който се придвижвал 53-годишният стрелец -  червена "Лада".

Малко по-късно полицаи го намерили тежко ранен след катастрофа по пътя за селото. Мъжът е закаран в болница в кома, но около 19:30 ч. е починал.

В същата болница в тежко състояние са простреляната жена и вуйчото. Там е било настанено и детето, което също е починало от раните си.

Задържаният е бил неконтактен и все още не се знае какви са подбудите да извърши престъплението.

Ревност и отмъщение е една от версиите, по които се работи относно стрелбата срещу жената в Ямбол, съобщи главният комисар на МВР Калин Георгиев.

Предполага се, че 53-годишният мъж е имал неуредени имотни взаимоотношения с вуйчото, което е причина да стреля и срещу него, уточни още Калин Георгиев.

Говорителят на полицията в Ямбол Катя Няголова съобщи, че в момента се разпитват свидетели на инцидента. Все още няма данни дали стрелецът е употребил алкохол или някакви упойващи вещества преди да стреля.

Няма данни и дали 53-годишният мъж има регистрация в психиатрична клиника или друго специализирано заведение. Установена е самоличността му.

Полицията продължава работата по изясняването на причините, довели до трагичния инцидент.