На 22 април отбелязваме Деня на Земята. Тази година фокусът е върху изменението на климата.

Повече от половин милиард души в над 175 държави отбелязват с различни събития днешния ден, посветен на грижата за планетата.

За първи път Ден на Земята се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада.
У нас денят се отбелязва за първи път на 14 декември 1990 г. по инициатива на тогавашния министър на Земеделието и държавните имоти Григор Василев.

Тази година екипът на проекта „Популяризиране на Природозащитен център „Източни Родопи“ на Българското дружество за защита на птиците кани всички желаещи в Природозащитен център „Източни Родопи” в град Маджарово, където могат да научат повече за дейностите по опазването на биоразнообразието, на най-богатия на растителен и животински свят район, в България.

В програмата за деня са включени конкурс за рисунка за деца на тема „Летящите символи на Източните Родопи”; викторина с въпроси за защитените територии и редките животни и растения в Източните Родопи; интерактивни образователни игри за ученици; наблюдение на лешояди със зрителни тръби и телескопи; разглеждане на интерактивната изложба за опазването на лешоядите в България.