Лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов е доволен от новината за спирането на „Южен поток".
"Аз мисля, че вчера беше хубав ден за България", каза Симеонов и поясни, че най-сетне между облаците се показал слънчев лъч надежда - "един вреден енергиен проект може да бъде прекратен".

Симеонов се ядоса, че никой за този 5-6-годишен период на невероятна пропаганда за проекта не казал какви ще бъдат ползите. По думите му тези 400 млн., 600 млн. са думи на Путин и са лъжа. Има ли интерес България - това е най-важният въпрос според Симеонов. Според него не бива да се крием зад европейските изисквания, защото те могат да бъдат изпълнени и газ да отиде до Европа. България обаче няма полза от това.

"Проектът беше оскъпен 4 пъти умишлено от турската страна", подчерта "патриотът". Според него този номер се прави, за да може участието на България да бъде завишено като стойност и тъй като то се изплаща от транзитните такси от Русия беше заявено, че ние няма да получаваме 22 години транзитни такси, за да си изплатим участието.

Втората лъжа според Симеонов е, че ще се осигурят 15 000 работни места. Става въпрос за високо технологично производство и според него няма как толкова работни места да се осигурят.
"Гръмна един голям балон, дано Путин да не си смени мнението", надява се Симеонов. Той обяви, че няма да подкрепи декларацията на БСП - лява България.