Засега всичко клони към разваляне на коалицията, защото сме дали гласовете си за програма и да няма ръководни постове на партията на Корман Исмаилов. Това заяви в интервю за БиТиВи депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров, известен като Ревизоро.

Той намекна, че е много вероятно фронтът да оттегли подкрепата си от коалиционния кабинет на Бойко Борисов заради назначенията на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и на Веселин Пенев за областен управител на София-град заради принадлежността на двамата към Народна партия „Свобода и достойнство" (НПСД) на лидера Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок.

Договорката беше членове на НПСД да не отиват на висши постове, защото това дразни. Ако беше на ниските етажи, както и да е, но това е знаково", обясни Емил Димитров. Той смята, че премиерът Бойко Борисов предизвиква нарочно патриотите. Не може две седмици да говориш за зам.-министъра и накрая да назначиш областния управител, категоричен е Емил Димитров.

Може ли Ангел Джамбазки да отиде в Турция и да стане зам.-министър на отбраната и да получи достъп до всичката секретна информация", попита той, като опита да направи  сравнение. „Пенев е българин с българско име. Обвиняваха ни, че имаме резерви към турското име на Орхан Исмаилов. Вежди мога ли да кажа, той даже ми е личен приятел", сподели още Емил Димитров.

Минусът за Борисов е, че ще трябва да се ожени за ДПС или за ББЦ, а ние не му искаме нищо освен изпълнение на програма, която е част и от неговата програма", предупреди депутатът от ПФ и прогнозира, че коалицията на патриотите няма да се разпадне заради различните възгледи на Валери Димитров и Красимир Каракачанов за подкрепата им за ГЕРБ.

Той коментира и избора на колегата му от парламентарната група Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в 43-ото Народно събрание. Припомняме, че назначението му предизвика огромно недоволство в културните среди. Димитров е на мнение, че Слави Бинев има много качества.

„Там са 110 млн. лв. бюджет, разпределяш го за три дни и после са банкети и ръкостискания", коментира Димитров и изрази мнение, че самият той би бил много по-подходящ за поста, защото е работил в Министерството на културата и е „помагал".

Емил Димитров подчерта, че назначението е политическо и напомни, че за назначения в комисиите за ДАНС и икономика, които според него са по-важни ресори, не е имало такова недоволство.