Коалиция "Земеделски народен съюз" ще се бори за едно място в Европейския парламент. Възможностите на земеделците са да получат между 50 000 и 130 000 гласа на предстоящия вот, каза на пресконференция председателят на партия "Земеделски народен съюз" Стефан Личев, цитиран от БТА.

Стефан Личев е водач на листата на коалицията за изборите за евродепутати. Ако коалицията успее да постигне тази си цел, той изрази готовност да отстъпи евродепутатското си място на следващия в листата.

Земеделците ще поставят в хода на кампанията и в ЕП въпроса за селата и селските райони в България и осъществяването на качествен контрол върху средствата от ЕС за тях, както и проблемите на земеделските производители в условията на членство в съюза, каза Стефан Личев.

Втори в листата е Румен Йончев, икономист, международен секретар на партия "ЗНС", трети е Стилян Стоянов, председател на Националния съвет на зърнопроизводителите.
Следват Константин Маджаров - член на ръководството на Лозаро-винарската камара, Емил Темелков - председател на НП "Никола Петков", Татяна Ортоманова - агроном, Джамал Асанов - кмет на община Борино, Марин Маринов - кмет на с. Добрич, Мустафа Еюп - кмет на с. Кръстава.

Другите кандидати за евродепутати от листата на коалиция "Земеделски народен съюз" са Васил Тошев - юрист, Райко Масларски - председател на земеделска кредитна кооперация в Самоков, Чавдар Чавдаров - адвокат, Поля Дянкова - представител на Български земеделски съюз, Радослав Христов - зърнопроизводител, Стефан Цанков - бил е стажант в Брюксел, в момента се занимава с частен бизнес, Борислав Китов, който е заместник-председател на ЗНС и четвърти мандат народен представител.

Очаква се последните две места в листата да бъдат ясни утре, когато браншови организации, с които са водени разговори за съвместно участие в изборите, трябва да предоставят имената на своите представители, каза Димитър Чукарски - организационен секретар на партия ЗНС