Близо половин милион българи тръгват на път за празниците. Туроператори се състезават за най-добри предложения за новогодишната нощ, съобщава БиТиВи.

Оказва се, че един месец преди празниците хотелите и курортите са почти пълни, а хубавите места са на привършване. Хората планират по-рано почивката си заради петте почивни дни.

Съседните страни са най-предпочитаните дестинации за хората, които ще пътуват в чужбина. За 320 лева се предлага от някои туроператори петзвезден хотел в Анталия. В цената е включен и транспортът. Толкова излиза и новогодишната нощ на остров Тасос. Цената е не по-евтина от нощувките и вечерята за Нова година у нас.

Сред офертите избор може да се направи между къща на село (60 лева), хотел или вила.

Нова година в Дубай - една нетрадиционна, но все по-търсена дестинация. Удоволствието струва около 1500 лева.

Вече има няколко планирани чартърни полети от София и Варна, с които ще пътуват почиващите в съседните Гърция и Турция. За поредна година това са най-предпочитаните дестинации.

На 70 % са резервирани хотелите във Велико Търново и региона. Българите предпочитат да празнуват извън дома. Спокойствието и битовата атмосфера са предпочитани от големи приятелски компании, които сами определят и приготвят менюто си.

Десетина хотели в Златни пясъци и Свети Константин и Елена ще отворят врати за трите празнични дни. Между 150 и 180 евро на човек ще трябва да заплатят желаещите да празнуват в четиризвезден хотел. Румънци вече са ангажирали изцяло един от най-големите комплекси.

Новата година може да се посрещне и с обикновена вечеря, но с гала-уют в малките семейни хотели в Централен Балкан. Около 280 000 българи ще пътуват по празниците из страната.